Göteborg

Kvinna – Liv – Frihet!

Vår ordförandes tal vid Stödmanifestation: Frihet för Irans kvinnor.

Idag går feminister runt om i världen ut i manifestationer till stöd för de iranska folkens protester. Runt om i Sverige arrangeras det manifestationer till stöd för den iranska feministiska rörelsen och för de förtryckta folken i Iran, bland annat här på Gustaf Adolfs torg i Göteborg i Sverige.

För Centerkvinnorna är det självklart att delta, för vi står på de modiga kvinnornas sida för en friare värld, vi står för att flickor och kvinnor ska ha samma rättigheter och friheter som pojkar och män, vi slåss mot hedersförtryck, moralpoliser och bakåtsträvande gubbar som vill bestämma över hur vi kvinnor ska leva våra liv, oavsett om det är i Göteborg eller Teheran.

Låt det höras härifrån Gustaf Adolf torg ända till frihetskämparnas flöden, till gator och torg, till väktarrådets salar och diktaturens korridorer.

Kvinna – Liv – Frihet!

Annons