Internationella kvinnodagen, Litteratur

Att ge upp har inte övervägts

I boken ”Att ge upp har inte övervägts” har rörelseaktiva kvinnor själva skrivit sin historia och vill föra ut sina erfarenheter om den kamp som pågått då kvinnor slutit sig samman för att erövra sina medborgerliga rättigheter och rätt att själva råda över sina kroppar – från rösträttsrörelsen 1902–1921 till #metoo 2017. Centerkvinnorna i Göteborg uppmärksammar därför, idag på internationella kvinnodagen den 8 mars 2021, boken ”Att ge upp har inte övervägts”, som skildrar kvinnorörelsen i Göteborg från 1880-talet till idag.

Göteborgskvinnor i rörelse/r överlämnar boken ”Att ge upp har inte övervägts” till Anneli Rhedin, kommunfullmäktiges ordförande i Göteborgs stad idag den 8 mars kl. 18 på Börsen. Läs mer och följ direktsändning från Börsen via länk på https://goteborgskvinnorirorelser.se/

I bokens tredje kapitel behandlas politik genom och för kvinnor. Christina Rogestam har hållit i pennan för den del av boken som berör det arbete och engagemang som Centerpartiets kvinnoorganisation i Göteborg genomfört.

Centerkvinnorna (f.d. Svenska Landsbygdens Kvinnoförbund) bildades 1933. På landsbygden kring Göteborg bildades avdelningar på 1940-talet. Det tog ända till 1966 innan det bildades en avdelning i centrala Göteborg. Strax därefter bildades ett Centerkvinnodistrikt för avdelningarna inom den nya större kommunen Göteborg.

Allt detta och mycket mer intressant kan du läsa i denna fantastiska bok.

Meddela om ni vill ha ett gratis ex av boken.

En reaktion till “Att ge upp har inte övervägts”

Kommentarer är stängda.