Gästinlägg

Gästinlägg av Sofia Jarl, Centerkvinnornas förbundsordförande

Hej alla Centerkvinnor i Göteborg!

Jag heter Sofia Jarl och är förbundsordförande i Centerkvinnorna. Jag fick precis förnyat förtroende vid förbundsstämman i Halmstad för ytterligare två år, vilket känns fantastiskt roligt! För det finns mycket kvar jag vill göra inom ramen för Centerkvinnorna!

Vi lever i en tid där vi ser försök från flera håll att inskränka kvinnors rättigheter. Ekot av de värderingar som präglade 1930-talets Sverige. Och attackerna kommer både från höger och vänster. Det handlar bl.a. om kvinnors rätt att själv bestämma över sin kropp. Att själv få bestämma vem man vill umgås med eller gifta sig med. Tiotusentals tjejer och kvinnor i vårt land får inte leva sina liv i frihet på grund av så kallad heder. Det är oacceptabelt! Och så har vi rasismen. Den går som oftast hand-i-hand med kvinnohatet. Och det måste göras betydligt mer för att få in utrikesfödda kvinnor på arbetsmarknaden! Och förbättra förlossningsvården, eftervården och villkoren för kvinnors företagande. Ja, ni hör ju!

På stämman i Halmstad beslutade ombuden om vårt nya uppdaterade jämställdhetspolitiska program och vi har många skarpa förslag som adresserar ekonomisk-, strukturell-, och sexuell frihet och kvinnors hälsa. Några av de förslag där vi flyttade fram positionerna kan ni läsa om här: Centerkvinnorna flyttar fram positionerna.

Arbetet för jämställdhet måste fortsätta. Förändring sker inte av sig självt. Motståndet återfinns på nätet, i hemmet, i de finaste av finrum. Därför behöver friheten försvaras. Igen och igen. Därför är det så roligt att se att Centerkvinnorna i Göteborg hittar nya sätt att engagera sig och kommunicera med sina medlemmar – t.ex. med den här bloggen. Vi behöver bjuda in fler till systerskapet, och det gör ni riktigt bra!

Jag önskar er en sommar med sol och bad och återhämtning – så att vi med ny kraft kan mötas i valrörelsen och tillsammans bidra till att fler väljer att lägga sin röst på en kraft för jämställdhet i detta viktiga val. Riksorganisationen står redo att förse er med användbara utspel och bra valmaterial. Missa inte vårt månadsbrev där det mesta påannonseras. Tack kära systrar för allt ni redan gör.
Vi ses och hörs i valrörelsen!

Sofia Jarl
Förbundsordförande Centerkvinnorna