Dagens profil

Presentation av vår ordförande

Hej. Jag heter Karin Östring Bergman och är ordförande för Centerkvinnorna i Göteborg. Min pappa värvade mig till Centerpartiet 1991 så jag har ett långt förflutet inom centerrörelsen. Det var först  2013 som jag även blev medlem i Centerkvinnorna. Jag ville arbeta mer för ett jämställt samhälle och allas rätt att vara precis som vi är.

Min hjärtefråga är kvinnors företagande. Företagande är ett viktigt sätt att stärka kvinnors ekonomiska makt. Idag är det bara ungefär en fjärdedel av de nya företagen som startas av kvinnor. Men ett intressant undantag är vårdbolagen där 70% startats av kvinnor. Vi behöver öka såväl andelen, som antalet, kvinnor som driver företag, bland annat genom att värna och utveckla företagande inom kvinnodominerade branscher, inte minst tjänsteföretagen, såsom vård- och omsorgssektorn samt RUT-sektorn.

Sedan 1994 har jag haft uppdrag i Bjuvs kommun, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och Riksdagen. Idag är jag bl.a. ledamot av Västra Götalands regionfullmäktige och C-gruppens talesperson i företagarfrågor, socialt företagande och utanförskapsfrågor. I höstens val satsar jag på en plats i Riksdagen.

Jag är utbildad maskiningenjör från Högskolan i Kristianstad och är soloföretagare som teknikkonsult inom fordonsindustrin. Är gift, har två barn och bor i Backa på Hisingen. Mina fritidsintressen är trädgård och handarbete.

Läs intervju med mig i tidningen Hallå Hisingen.